läsa Familjen jag hade pdf, epub

läsa Familjen jag hade pdf, epub

Familjen jag hade

  • Siffra: 530739632431682
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.4/5 (Votes: 1952)
  • Paperback : 133 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Nominerad till Man Booker Prize och National Book Award

Bill Cleggs skönlitterära debut Familjen jag hade har rosats av kritikerna och nominerats till Man Booker Prize och National Book Award 2015. Det är en berättelse om förlust och tröst, om hur förutfattade meningar kan stå i vägen för sanningen. Och inte minst om familjer - de vi föds in i och de som vi själva skapar.

Natten före hennes dotters bröllop slås June Reids liv i spillror. I ett ögonblicks verk förlorar hon alla hon älskar: sin före detta make, sin pojkvän, sin dotter och dotterns blivande man. Hela sin familj.

Ensam och utan mål sätter hon sig i sin bil och kör västerut. Hon lämnar allt bakom sig: det lilla samhället i Connecticut, människorna där. Runtomkring henne finns alla som berörs av det som inträffat. Alltifrån pojkvännens mamma, som kvar i staden får handskas med trångsynt skvaller och spekulationer, till paret vars motell vid Stillahavskusten blir Junes tillflyktsort. Deras röster blandas, och fram träder historien om den tragedi som länkat dem samman.

"Jag är helt knockad av Bill Cleggs skönlitterära debut Familjen jag hade."
Femina, betyg 5

"Familjen jag hade fick mig att vakna om nätterna, fylld av tankar på personerna i boken. Så bra är den och så levande framstår personerna. ... En omtumlande, nästan plågsamt stark berättelse, som tar andan ur läsaren."
Expressen

"Resultatet är en ganska tilltalande mix av Alice Munro-doftande novellkonst och litterär bladvändare: tänk er Gillian Flynns Gone Girl med ett lite mera lågmält och småstadsaktigt temperament. ... det är en fin bok, säker i tonfallet och intressant i sin förmåga att låna sin röst åt så många olika människor."
Dagens Nyheter

"En alldeles fantastisk bok! Den handlar mycket om sorg, på ett fantastiskt vackert sätt ... den är i alla fall vackert skriven. ... Det var en sådan fantastisk upplevelse att läsa den, den där bottenlösa sorgen men också den fantastiskt vackra kärleken och hur man får veta lite mer, lite mer och sedan får en helhetsbild. ... Det finns också ett hopp. Riktigt varmhjärtad blir man."
Go'kväll, SVT

"Familjen jag hade är en klok och stillsam berättelse med den sorg och förtvivlan den aldrig väjer för. Den stärker också min uppfattning att det finns dimensioner av livet som vi endast kan nå med skönlitteraturens hjälp. Vad är väl livscoachens rop på acceptans, ställd mot en berättelse om livets utsatthet och möjlighet? En passande roman för en bokcirkel som vill gå existensen och människor in på livet."
Östgöta Correspondenten

"Familjen jag hade är inte bara en skickligt uppbyggd roman med många dimensioner, den är också väldigt välskriven berättelse. Den är lågmäld till sitt yttre men med en väldigt stark inre kraft. ... Den här debuten lovar mycket för framtiden. Förhoppningsvis är detta bara det första fotavtrycket av en riktigt stor amerikansk 2000-talsprosaist."
Östra Småland

"Familjen jag hade är en stark debut, där var och en får berätta sin historia. Tillsammans rör de sig fram mot svaret på vad som hände den där förfärliga natten. Det är en berättelse om att överleva, trots allt. Och att orka leva med skuld."
VLT

"Gestaltningen, som är full av miljöbeskrivningar, för tankarna till ett filmmanus och sidorna rinner lätt mellan fingrarna. Karaktärer och scener är minutiöst uppbyggda ... Romanen är en inventering av familjekonflikter, gamla kärlekar och besvikelser ..."
VI

"Bill Clegg rör sig i samma litterära landskap som John Updike, som med Mr 'Rabbit' Angstrom blåste liv i småstadsskildringen och medelklassens kriser och kransar. ... En vackert skriven ...

Relaterade böcker